polygoon kleur

Koreo Piko bestaat 50 jaar! (2016)

Koreo Piko is in 1966 ontstaan vanuit de Minnezangers. Zij wilden hun concerten wat opfleuren met dans. Dans nam steeds een grotere plaats in waaruit een nieuwe vereniging vloeide met de naam Koreo Piko. De allereerste choreograaf was Herman Van Kerckhove.

Tot de jaren 90 waren de shows steeds verhalend met een evenwichtige combinatie tussen dans en theater. De bekendste shows waren Tijl Uilenspiegel, Reinaert De Vos, Peter en Wendy en Het Geval Engel. De groep evolueerde gedurende deze periode van enkel mannelijke dansers naar een gemengde groep.

Door de jaren heen ging tekst plaats maken voor beeld. Muziek werd steeds gevarieerder waardoor de repetitoren meer beroep deden op verschillende dansstijlen.

De eerste shows die een andere wending hadden waren Déjà-vu, In Shape en Colourblind. De meer recentere shows trachtten een combinatie te maken tussen het verleden en het heden zoals Cirque Excentrique, New York en In The Picture. Neem zeker eens een kijkje in onze foto’s. Het hele bestaan van Koreo Piko is mogelijk door de vele vrijwilligers die elk hun steentje bijdragen.

Hoogtepunten uit de voorbije 50 jaar waren de avondvullende programma’s, de deelnames aan het Remuze-festival en de bezoeken aan Cham.

Koreo Piko staat voor eigentijdse dansbeleving binnen de dansstijl van de choreografen en repetitoren. Kortom, een dansgroep waarin alle leden mogen deelnemen aan alle optredens. Dansplezier is het allerbelangrijkste!

Enkele foto’s uit de oude doos …

polygoon kleur

Wil jij ook graag bij Koreo Piko dansen?

Schrijf me in